top of page

Woorden van dank

Lijntekening_02_Dichtbij_RGB.png

"De mooiste manier om La vie d’Evi in de verf te zetten en te vieren wat zij voor anderen betekend heeft, is met de teksten en woorden van de mensen die haar lief hadden. Deze teksten werden op een prachtige manier aan elkaar geschreven en verrijkt met extra dimensies door Katleen van DICHTBIJ Afscheid.

In de voorbereiding van la célébration sprak zij met wie dicht bij haar stond en liefhad. La célébration de La vie d’Evi werd zo helemaal Evi. Katleen haar bijdrage tot de viering van Evi is van onschatbare waarde geweest.

Ze leerde ons hoe afscheid een mooi randje kan krijgen door de schoonheid en de liefde op de voorgrond te zetten als tegengewicht voor de rauwe rouw."

Dankzij DICHTBIJ hebben we mama bij haar overlijden naar huis kunnen brengen, terug dichtbij. Alles kan en niets moet, zei Katleen. We hebben haar kunnen opbaren, gekleed in haar trouwjurk op een eenvoudige draagplank in de slaapkamer. Familie en vrienden hebben afscheid kunnen nemen, samen met ons. Wij hebben afscheid kunnen nemen, samen met papa, in alle rust en sereniteit, in een vertrouwde omgeving. Mama was steeds dichtbij ons en dat voelde goed.

 

Dankzij Katleen hebben we geen plots en hectisch afscheid moeten nemen. Ze heeft ervoor gezorgd dat wij dat op een trage, warme en menselijke manier hebben kunnen doen. Niet alleen het puur praktische aspect, maar de zorgende en zachte aanpak, die deed ons enorm veel deugd.

Lijntekening_02_Dichtbij_RGB.png

"We willen je nog eens extra bedanken voor de mooie woorden die jij sprak op de afscheidsdienst  van ons vokke. Hijzelf zou er heel blij mee geweest zijn en zou gezegd hebben: ‘’ ‘t Was heel schoon, vrouwke, bedankt !’’ 
Spijtig dat maar enkele mensen door de gegeven omstandigheden jouw mooie woorden mochten horen, maar wij zijn je er heel dankbaar voor. Je hebt een aangename warme stem waarmee je het afscheid mooi kan verwoorden. We zijn blij dat de begrafenisondernemer ons op jouw spoor heeft gebracht.


Dank je wel dat je er was,
Lieve groetjes vanwege de ganse familie"

Lijntekening_02_Dichtbij_RGB.png

"Ik wil je bedanken voor de mooie afscheidsviering voor ons vader. Jij hebt met zorgzame aandacht en met respect naar onze verhalen geluisterd. Je poëtische teksten hebben prachtig weergegeven hoe ons vader in het leven stond. En je hebt ons als zijn kinderen en ook de kleinkinderen ook een boodschap meegegeven. Wij hebben ook heel positieve reacties gehad van vrienden en familie, sommigen vonden het de mooiste viering die ze ooit meemaakten. Deze viering met mooie teksten, foto’s en aangepaste muziek geeft ons kracht en laat ons met een glimlach terugdenken aan ons vader, ondanks het grote verdriet."

Lijntekening_02_Dichtbij_RGB.png

"Katleen en Hilde van DICHTBIJ doen dit met heel hun hart en ziel. 

DICHTBIJ is niet groots, niet duidelijk zichtbaar op spandoeken. Hun betrokkenheid wordt zichtbaar in de ballonnen die zij hebben voorzien voor alle familieleden waar wij eerder afscheid hebben van moeten nemen.

Ze is voelbaar in de subtiele uitnodiging deel uit te maken van deze viering. In de waarde van van alle kleine dingen bij elkaar. De vinaigraite voorzien volgens het recept van de Omi. De pickels op tafel omdat den Bompa dat lekker vond. Het lievelingseten kunnen serveren. De bloemen plukken uit de tuin van Omi en Bompa.

Het zit in het ruimte krijgen om een eerlijk verhaal brengen of het toelaten van toevalligheden zoals het spontaan mogen meezingen van een lied met heel de familie.

 

Stil aanwezig ZIJN in het moment, bij de verhalen van de persoon die sterft en nabestaanden. DICHTBIJ weet mensen te vertederen, te emotioneren, diep te raken in de kern van de ziel door hen mee deel uit te laten maken van dit belangrijke proces. Samen dragen en gedragen worden. Samen op zoek gaan en samen durven vormgeven."

bottom of page