top of page

Afscheidszorg
  

Voor het afscheid

Als afscheid dichtbij komt, wat heb jij dan nodig?

We luisteren graag naar je wensen en noden wanneer blijkt dat je binnenkort afscheid zal moeten nemen van iemand die je liefhebt.


Ook als je zelf op het punt staat om aan je laatste reis te beginnen, begeleiden we je daarin graag.

Wij geloven dat goed (leren) sterven een cruciaal onderdeel is van goed leven. Een gesprek over afscheid kan helpen om het leven met een gerust hart los te laten.

 

Cirkel 2.png

Bij het afscheid zelf
 

Een afscheid - plots of verwacht - doet je wereld stilvallen. Tegelijkertijd voelt het alsof er op dat moment vanalles moet gebeuren.

Weet dat je hiervoor alle tijd mag nemen, reken op je veerkracht. Beetje bij beetje zal duidelijk worden wat de geschikte manier is om afscheid te nemen van wie je liefhebt. Hierbij is het belangrijk te onthouden dat niets moet. Maak geen overhaaste keuzes en laat je niets opdringen.

Weet ook dat je er niet alleen voor staat tijdens deze moeilijke periode. Met het oog op een afscheid zijn wij op verschillende manieren inzetbaar.

Wil je het gebeuren graag echt dichtbij houden, dan gaan we graag met je op weg om het hele proces van a tot z te begeleiden. Heb je alles al geregeld met een uitvaartondernemer, dan kan je rekenen op onze jarenlange ervaring als ceremoniespreker. 

Cirkel 1.png

Na het afscheid

Ook na het afscheid maken we graag nog ruimte om te herinneren en herdenken.

Voor wie wil verbinden met lotgenoten creëren we een plek van ontmoeting. Op regelmatige tijdstippen zetten we de deuren van onze Living & Tuin in Schilde open en ben je welkom met jouw verhaal. Wat er ook van je hart moet, wij zorgen voor koffie, thee, een warme ontvangst en een luisterend oor.

Ook is er ruimte om belangrijke momenten, zoals een geboorte- of sterfdag, te herdenken. We bieden de gelegenheid om met familie en vrienden samen te komen. Om het stil te maken of juist om te klinken, om nog eens verhalen op te halen en om te praten over verlies. 

Graag geven we die dag mee vorm en zoeken we naar passende accenten om wie gemist wordt op de juiste manier te herdenken.

Cirkel 3.png
bottom of page